Traducta nudi i profesionalne usluge konsekutivnog tumačenja za jezičnu kombinaciju hrvatski <--> francuski.

 

Konsekutivno tumačenje je prikladno za poslovne sastanke sa stranim partnerima, za poslovne treninge, radionice, seminare i manje skupove na kojima sudjeluju strani izlagači te za njega nije potrebna nikakva posebna oprema. To je tehnika usmenog prevođenja pomoću koje prevoditelj usmeno prevodi govornika na ciljani jezik nakon svake njegove rečenice ili završene misaone cjeline, služeći se pri tome bilješkama koje pravi tijekom izlaganja govornika na polaznom jeziku.

 

 

 

Profesionalne usluge konsekutivnog tumačenja

Cijena konsekutivnog tumačenja određuje se po radnom danu ili po satu i ovisi o trajanju i složenosti posla. Formira se tako da se računa vrijeme provedeno s naručiteljem od trenutka dolaska konsekutivnog tumača na dogovoreno mjesto pa sve do završetka posla na koji se konsekutivno tumačenje odnosi, bez obzira na to koliko je vremena konsekutivni tumač efektivno prevodio. Cijena konsekutivnog tumačenja za svaki započeti sat konsekutivnog tumačenja obračunava se kao puni sat.

 

Da bi se konsekutivni tumač mogao kvalitetno pripremiti za dogovoreni posao i upoznati s terminologijom koja će se koristiti za vrijeme skupa, potrebno je da mu naručitelj blagovremeno dostavi dostupne materijale. Čuvanje poslovne tajne i diskrecija osnovna su profesionalna načela kojih se strogo pridržavamo, kako kod pismenog tako i kod usmenog prevođenja.

 

Usluge konsekutivnog tumačenja pruža profesionalni konsekutivni tumač s višegodišnjim iskustvom, član Međunarodnog udruženja profesionalnih prevoditelja i tumača (IAPTI).

 

TRADUCTA, obrt za prevođenje

i intelektualne usluge

Vl. Željko Kučinić

Bošt 8a, 47300 Ogulin

Hrvatska

traducta.hr@gmail.com

Mob.: +385 98 19 23 842,

       +385 98 22 99 85

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Google Places Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

© 2014 by TRADUCTA obrt za prevođenje i intelektualne usluge. Proudly created with Wix.com

NKD 7430 prevoditeljske djelatnosti

NKD 7490 ostale stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti