top of page
Featured Posts

Korisni linkovi za prevoditelje

Prevoditeljima jako koristan alat za prevođenje termina vezanih uz Europsku uniju.

Stranica na kojoj se može preuzeti veliki broj višejezičnih mapa s ključnim terminima vezanim uz Europsku uniju.

Pristup zakonodavstvu Europske unije.

Glosari institucija i tijela Europske unije na jednom mjestu.

Višejezična terminološka baza podataka Ujedinjenih naroda.

Pretraživanje jednojezičnih rječnika francuskog, engleskog, španjolskog, njemačkog, talijanskog i grčkog jezika i korisni linkovi za prevoditelje.

Multidisciplinarni terminološki portal na engleskom, francuskom, njemačkom i španjolskom jeziku koji nudi i popis korisnih linkova za prevoditelje, klasificiranih prema područjima specijalizacije.

Nudi preko 7500 linkova prema besplatnim dvojezičnim i višejezičnim on line rječnicima i glosarima a namijenjen je prevoditeljima, lingvistima, studentima jezika i svima koje zanimaju strani jezici.

One Look omogućuje pretraživanje više od 100 višejezičnih općih rječnika i više od 800 specijaliziranih rječnika iz područja umjetnosti, biznisa, informatike, medicine, religije, znanosti, sporta, tehnologije.

Ponuda velikog broja višejezičnih resursa i besplatnih rječnika. Resursi su klasificirani prema jezicima a specijalizirani rječnici prema područjima.

Portal YourDictionary nudi veliki izbor rječnika za veliki broj jezika.

WIPO-ov besplatni alat za prevođenje patentne dokumentacije s arapskog, njemačkog, španjolskog, francuskog, korejskog, japanskog, portugalskog, ruskog i kineskog na engleski jezik, i obrnuto.

Pristup zbirci online terminoloških rječnika (engleski, španjolski, katalonski).

Banka terminoloških kartica koje je sastavio Kvebeški ured za francuski jezik.

Terminološka i jezična banka podataka Kanadske vlade.

Portal francuskog Nacionalnog centra za znanstveno istraživanje (Centre National de Recherche Scientifique) objedinjuje sve informatizirane jezične resurse i alate za računalnu obradu jezika.

Nastao kao rezultat rada članova Strune na Odjelu za opće jezikoslovlje Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, ovaj portal je zamišljen kao središnje mjesto okupljanja suvremene terminološke građe, tj. strukovnoga nazivlja, na hrvatskom jeziku.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page